Dogovorimo se za sestanek






   


   

  Uporabni nasveti

  Kakšna je cena tende? Kratek vodnik!

  dvojna kasetna tenda brustor b27

  Cena kakovostne kasetne tende je višja

  Trajnost je prežela vsa področja delovanja družbe in odnos do okolja je postal stvar etike. Naklonjenost do izdelkov, ki so narejeni skladno s trajnostnimi smernicami, je zato vsak dan večja. V naš prodajni asortiment smo umestili zgolj in le visoko kakovostne tende dveh vrhunskih evropskih proizvajalcev: Weinor in Brustor. Oba z več kot 50 – letno tradicijo, ki temelji na trajnostnem in družbeno odgovornem poslovanju, upravljata z najnovejšo tehnologijo in paradirata v svetu senčil (v globalnem/svetovnem merilu).

  Kakovostna tenda ali njena nižja cena, kaj vas spodbudi k nakupu?

  Ravno napredna tehnologija in izjemno kakovostni materiali danes omogočajo izdelavo izjemno vzdržljivih tend, kakršnih mnogi med vami zagotovo še ne poznate. Živimo v času, ko tehnologija in razvoj hitro napredujeta in povsem iskreno – tende za terase, kakršne smo poznali včasih, so danes skoraj da že del zgodovine. V ospredje stopajo novodobne elektične zložljive kasetne tende, katerih tehnične karakteristike in funkcionalnosti omogočajo dolgo življenjsko dobo (merimo jo v desetletjih), še več udobja in varnosti v vašem domu. Pri vsem tem pa je potrebno minimalno vzdrževanje. Poznavanje teh novosti na trgu senčil je slabše in marsikomu se zdi povsem nelogično, da je lahko v prodajnem centru na polici tenda, katere cena je 300 €, hkrati pa lahko tenda istih dimenzij presega ceno 3000 €. Seveda gre za povsem različne produkte iz iste družine senčil. Če želite namestiti tendo v vaš dom in se že sprehajate po vaši nakupni poti, boste kaj hitro ugotovili, da so uporabljeni materiali, izvedba, funkcionalnosti (in pripadajoča cena) lahko zelo različni.
  led luči v kaseti tende brustor b27

  Na srečo obstaja tenda za vsak žep in teraso

  Od lastnikov stanovanj do lastnikov podjetij in arhitektov so lahko zahteve glede tende za teraso, okna, nadstreške itd. zelo različne in tako različne so tudi cene tend. Vsaka ima svojega kupca. Cena tende je odvisna od več dejavnikov:
  • velikost tende (širina x projekcija),
  • platno za tende,
  • zložljive roke, okvir in
  • tehnologija,
  • motor (ali ročno upravljanje),
  • senzorji,
  • grelci,
  • različne možnosti vpetja (zid, strop, špirovci…),
  • združljivost pametnega doma z uporabo iOS ali Android.
  kasetna tenda brustor b25
  pergola grill genial senčila

  Kakšna je cena kasetne tende?

  Vsak proizvajalec ima svojevrsten sistem oblikovanja cen. Vključno z namestitvijo lahko pričakujete, da boste za kakovostno kasetni tendo na motorni pogon dimenzije 4,0 x 3,0 m plačali med 2.000 € in 5.000 €. Razpon cene upošteva vrsto tende (kasetna, polkasetna, strešna, samostoječa…), znamko tende in vse zgoraj naštete dejavnike. Na srečo pa so kasetne tende enkraten strošek. Dokler zanje skrbite in je platno za tendo skrbno zaščiteno v kaseti, ni potrebno veliko vzdrževanja, niti ni predvidenih dodatnih stroškov v prihodnosti. Najpomembnejši del tende so zložljive roke, zato vam pri Genialu nanje nudimo kar 10 letno garancijo. Takoj za zložljivimi rokami, pa je pomembno platno za tende, ki je lahko boljše ali slabše kakovosti in v kolikor ni pospravljeno oz. zaščiteno, se ob izpostavitvi različnim vremenskim vplivom lahko poškoduje – raztrga. To je zelo pogost pojav in cena, ki je oblikovana za platno za tendo in njegovo menjavo, je velikokrat lahko precej visoka ali celo višja, kot vas je stala vaša tenda. Namig iz moje strani: bodite pozorni na to, kakšno platno boste izbrali za vašo tendo.
  genial senčila kasetna tenda brustor b27 elite

  Cena zložljive tende glede na material

  1. Konstrukcija je izdelana iz aluminijastega ohišja in njegova kakovost vpliva na ceno tende.
  2. Platno za tendo se razlikuje glede na težo, odbojnost UV žarkov, načinu tkanja in obstojnosti na dežju. Običajno je platno izdelano iz poliestra ali akrila. Cena tende se razlikuje glede na vrsto platna in kvadraturo. Manjše platno za tendo, ki pokrije balkon, ima bistveno nižjo ceno, medtem ko večja zložljiva tenda za teraso stane več.
  kasetna tenda weinor kubata genial senčila

  Strošek montaže zložljive tende

  Strošek, ki ga lahko pričakujete za montažo zložljive tende znaša od 200 € – 700 € ali več, odvisno od načina montaže, količine dela, materialov in stopnje težavnosti (težje dostopna montaža, kjer je potrebno avtodvigalo, višina montaže, montaža na špirovce itd.). Nekateri se za montažo odločite v lastni režiji, kar je tudi mogoče. Če pa vas skrbi, da bi poškodovali svoj dom ali imate pomisleke glede varnosti, za delo raje najemite usposobljene in izkušene strokovnjake, ki so že delali na podobnih projektih. Pri motoriziranih tendah boste morda morali sicer najeti tudi električarja.
  kasetna tenda brustor b27 elite white

  Cena zložljive tende glede na vrsto

  Obstaja veliko različnih tipov tend, ki se razlikujejo po ceni glede na uporabnost, velikost, materiale, tehnologijo in težavnost namestitve. Poglejmo si 5 vrst tend, o katerih si lahko malo več preberete v naši ponudbi. Klasične tende ne boste našli, ker je ne prodajamo, vse ostale pa. V kolikor bi vas zanimale konkretne tehnične specifikacije, nam pišite na info@genial.si.

  Klasična tenda

  Zložljive klasične tende so najpogostejša vrsta in stanejo od nekaj 100 € naprej. Najdete jih na prodajnih policah v prodajnih centrih, hkrati pa je tudi splet poln najrazličnejših variant. Pritrdijo se na dom, streho ali katero drugo obstoječo arhitekturo. Upravljajo se lahko ročno ali na motor.

  Kasetna tenda

  Glavna prednost kasetne tende pred klasično je zagotovo njena aluminijasta omarica oziroma kaseta. Ta omogoča varno shranjevanje platna v slabih vremenskih razmerah, oziroma kadar je ne potrebujete. V zaprtem stanju je platno varno zaščiteno, senčilo pa je brez težav na prostem tudi pozimi. Cena kasetne tende z zložljivo roko dimenzije 3 x 4 m je od 2500 € do 6000 €. Med tistimi, ki jih največ prodamo sta zagotovo Weinor KUBATA in Brustor B27 Elite.
  kasetna tenda brustor b27 elite genial

  Pol kasetna tenda

  Ta vrsta tende ima pokrito platno, ni pa v celoti zaprto, tako kot pri kasetni tendi. Cena je nekoliko nižja v primerjavi s ceno kasetne tende, še vedno pa bi mogli za dimenzijo 3 x 4 m odšteti vsaj 1500 €. V naši ponudbi si lahko pogledate polkasetno tendo Weinor Topas.

  Samostoječa tenda

  Prostostoječe tende so zasnovane tako, da lahko pokrijejo tudi terase oddaljene od objekta, saj vpetje na objekt ni potrebno. Samostoječa tenda Twinstor je Brustorjeva mojstrovina in precej dobra izbira, če ne želite trajno spremeniti strukture in izgleda svojega doma. Njena cena za pokritje terase 3 x 4 m bi znašala od 5.000 € naprej (odvisno od dodatkov in vaših želja/potreb).

  Vertikalna tenda / vertikalni rolo

  Cena vertikalne tende je ravno tako odvisna od njenih dimenzij. Za primer vam dam tendo širine 4 m, kjer se vertikalni rolo lahko izpusti do 1,5 m. Cena takšnega vertikalnega roloja bi bila 650 € in ga je mogoče upravljati preko daljinskega upravljalnika – motorizirano. Vertikalni rolo je mogoče upravljati tudi ročno, vendar ob nakupu ni za pričakovati bistveno nižje cene (cca. 200 €). Deluje zelo podobno kot okensko senčilo, ko ga povlečete navzdol. Vertikalna tenda, oziroma vertikalni rolo vas zaščiti pred nizkim soncem (pa tudi pred pogledi sosedov).
  weinor platno tenda

  Kakšno tendo izbrati za vaš dom?

  Povsem jasno je, da tende niso le retro in dekorativni dodatek. Kakovostne kasetne tende vam pomagajo zmanjšati stroške energije, hkrati pa ohranjajo udobno temperaturo v notranjih prostorih. S tem, ko preprečijo vdor sončne toplote in škodljivo UV-sevanje v vaš dom ali teraso, ti izdelki ohlajajo vaše bivalno okolje, hkrati pa zaščitijo vaše dragocene kose pohištva ter talne in okenske obloge pred poškodbami. Vsekakor vam svetujemo, da se odločite za tendo narejeno iz kakovostnih in odpornih materialov, katera vas bo spremljala desetletja in bo iz leta v leto videti kot nova. Miselnost, katero zasledujemo pri našem poslovanju in jo v svoji strategiji z veseljem širimo naprej in med vas, povzamem spodaj v treh točkah.
  1. »Manj je več.«
  2. »Izbirajmo kakovost pred količino. Kupujmo manj.«
  3. »Razočaranja nad slabo kakovostjo se spominjamo še dolgo potem, ko smo pozabili užitek ob poceni nakupu.«
  led luči v rokah tende brustor b25
  Sploh zadnja misel je življenjska in vredna premisleka. Nakup senčila kot sta tenda ali pergola predstavlja zajetno investicijo trajnostne narave. Pogovor s strokovnjakom in ogled v razstavnem salonu sta vaša izbira, tako kot končna odločitev v kater produkt boste investirali. Mi smo tukaj zato, da vrhunske evropske proizvajalce povezujemo z vami. Cilj pa je vedno zgolj en: da je naša kvalitetna storitev v korist in zadovoljstvo vsem (tako proizvajalcu kot vam in nam). Iz izkušenj vemo, da kadar odnos temelji na dobrih in sproščenih energijah ter strokovnosti, hkrati pa je storitev opravljena s hvaležnostjo, je zadovoljstvo zagotovljeno. Veseli bomo vašega obiska pri nas v razstavnem salonu senčil v Krškem. Oglasite se na klepet ob kavi. Ta je vedno dobrodošel za medsebojno spoznavanje, zbiranje in kreiranje »out of the box« idej. Več glav, več ve. Čisto za konec dodam še en star kitajski pregovor, na katerega velja opomniti pri sklepanju vseh vrst poslov. »Ko obstaja zaupanje, ne potrebuješ dokazov. Ko zaupanja ni, noben dokaz ne zdrži!«

  Pogosta vprašanja

  Cena tende je odvisna od več dejavnikov: vrste tende, proizvajalca, velikosti, dodatkov, vrste platna, nestandardne barve itd. Pri nas si lahko izberete najugodnejšo visoko kvalitetno tendo, priznanih evropskih proizvajalcev (Brustor, Weinor) že od 1.800 € naprej.
  Cena kasetne tende je ravno tako odvisna od več dejavnikov, ki so našteti zgoraj. V naši ponudbi imamo zgolj kasetne tende priznanih evropskih proizvajalcev z garancijo do 10 let in ceno od 2.000€ naprej.
  Cene dodatkov so različne glede na proizvajalca. Končno ceno dodatkov lahko oblikujemo ob določeni tendi, ki jo skupaj z vami optimalno izberemo glede na vaše želje in potrebe.
  4.8/5 – (25 ocen)

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov



    


    

   Dogovorimo se za sestanek