Dogovorimo se za sestanek


   


   

  Uporabni nasveti

  10 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom kasetne tende

  Kasetna tenda predstavlja večjo naložbo za večino lastnikov domov ali poslovnih nepremičnin. Cena je odvisna od več dejavnikov. Običajno boste za kakovostno in vzdržljivo kasetno tendo, narejeno po meri za vas in vključeno profesionalno montažo odšteli od 2.000 € do 6.000 € ali več.

  Kasetna tenda je odličen dodatek k zunanjosti vašega doma ali poslovnega objekta. Poleg zaščite pred močno sončno svetlobo in dežjem je tudi vizualno privlačna in lahko poveča zanimanje za vašo ponudbo ter poveča njeno vrednost. Kasetne tende za terase so na voljo v številnih modelih, velikostih in po različnih cenah, zato je pri odločitvi, katero zložljivo kasetno tendo kupiti zelo koristno upoštevati spodaj naštetih 10 dejavnikov. Dobro opravljena domača naloga vam bo prišparala čas in denar pa tudi kakšen glavobol.

  V tem blogu opisujem vse, kar morate vedeti, predno opravite nakup.

  1. Od koga kupujete kasetno tendo za vašo teraso?

  Glede na višino investicije boste zagotovo želeli preveriti, kdo je prodajalec in se pozanimati o referenčnih produktih v vaši okolici. Zelo koristno je tudi, da si izdelke ogledate v živo in poskusite uporabljati, v kolikor je to mogoče. Kasetne tende na našem trgu najdemo različnih kakovosti in sodijo v različne cenovne razrede. Kakovost torej sovpada s ceno. Ne glede na to, kako dober je produkt, pa je izbira prodajalca tudi izjemno pomembna. Nakup vrhunskih izdelkov na trgu ne pomeni veliko brez prave storitve. Za uspešno in učinkovito zaključen projekt je na koncu najbolj pomembna izvedba mojstrske montaže, ki vse skupaj poveže v neločljivo celoto.

  2. Vam lahko prodajalec ponudi tudi profesionalno montažo kasetne tende?

  High-tech produkti kot so kasetne tende za terase priznanih proizvajalcev je potrebno kakovostno zmontirati in nato sprogramirati. Pomembno je, da preverite, ali ima produkt garancijo in kakšna je ta doba ter kaj garancija vključuje. Ali garancija vključuje tudi servis in po možnosti prilagoditve v prihodnosti?

  3. Kakšno velikost in model kasetne tende za teraso potrebujete?

  Zložljive kasetne tende so na voljo v različnih velikostih in slogih. Pred nakupom izmerite prostor, kamor želite namestiti tendo in določite stil, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam. Upoštevajte naklon in orientacijo vašega zunanjega prostora, želeno projekcijo in razpoložljive možnosti namestitve (obstoječa arhitektura). Te informacije vam bodo pomagale izbrati pravo velikost in model vaše kasetne tende. Ponudba na trgu je ogromna, zato vam svetujemo, da si poiščete pomoč strokovnjakov. Na ta način boste vaš nakup tudi stroškovno optimizirali.

  4. Kako je narejeno platno vaše kasetne tende?

  Kasetne tende so izdelane iz različnih tkanin, kot so akril, poliester in vinil. Tkanina, ki jo izberete, mora biti trpežna, odporna proti bledenju, plesni in sposobna prenesti vremenske razmere na vašem območju. Weinor tende v naši ponudbi vsebujejo Hi Clean Nano Technology, kar pomeni, da je tkanina impregnirana z zaščitno prevleko na mikroskopski ravni. Prevleka se ovije okoli vlaken tkanine kot nevidna zaščitna prevleka, zaradi česar je odporna na umazanijo (tudi na osnovi olja).

  Narava površinske prevleke je takšna, da se nezaželene obloge preprosto ne bodo prijele. Vsa platna so tudi vodoodbojna. Poseben postopek barvanja omogoča shranjevanje pigmentov, odpornih na vremenske vplive, v vsakem posameznem vlaknu. Zaradi tega je osnovni material platna kasetne tende posebej odporen na UV žarke. Tako lahko Weinor zagotovi, da bodo izbrane barve obstojne še leta, tako kot platno samo.

  5. Kakšno vzdrževanje potrebuje vaša kasetna tenda?

  Kasetno tendo je potrebno redno in pravilno vzdrževati. S tem ne le podaljšamo življenjsko dobo tende, temveč tudi ohranjamo njen lep videz iz leta v leto. Ob montaži kasetne tende naj vam prodajalec poda navodila za vzdrževanje in uporabo.

  6. Kakšna je cena kasetne tende? Ima garancijo?

  Na srečo se na trgu najdejo kasetne tende za vsak žep. Cena je odvisna od velikosti, tehnologije, materialov in funkcij, ki jih izberete. Prepričajte se, da pred nakupom primerjate cene in produkte različnih proizvajalcev in prodajalcev. Sorazmerno s ceno kasetne tende namreč sovpada njena kakovost. V kolikor se boste odločili za raziskavo trga, boste lahko izbirali v množici ponudbe. Poleg tega vam svetujemo, da poiščite kasetno tendo z garancijo, saj bo to dodatno zaščitilo vašo naložbo in vam omogočalo povsem brezskrbno bivanje na prostem. Najpomembnejši del kasetne tende so zložljive roke, zato vam pri Genialu nudimo nanje kar 10 let garancije.

  7. Kako bo vaša kasetna tenda delovala?

  Na začetku se lahko cena električnega motornega upravljanja kasetne tende zdi visoka v primerjavi z ročnim pogonom. Pa vendar so razlike glede na vrednost, ki jo prinese motor, minimalne. Motorno upravljanje je običajno vključeno v ceno na enoto, v kolikor pa se odločite za ročno upravljanje, se cena motorja odšteje od osnovne cene. Kasetno tendo na električni pogon običajno upravljate z daljinskim upravljalnikom ali preko stenskega stikala. Možno pa jo je upravljati tudi preko aplikacije na pametni napravi ali preko obstoječe aplikacije, katero uporabljate za upravljanje vaše pametne hiše. Tendo boste uporabljali vsaj 10-krat bolj pogosto z motorjem kot na ročni pogon. To trditev z raziskavami dokazuje Somfy, ki je vodilni dobavitelj v industriji.

  8. Kakšna je sila vzmeti v zložljivih rokah kasetne tende?

  Vse zložljive kasetne tende imajo roko z vzmetjo, ki ob odprtju tende pritiska navzven, da platno ostane tesno napeto iz leta v leto. Običajno vzmet ustvarja napetost na tri načine – s pletenico, verigami ali napenjalnimi pasovi. Dobra vzmet in trpežne roke omogočajo odpornost na veter, kot lahko vidite v priloženem video posnetku. Weinor na tem mestu postavlja posebno visok standard in 10 let garancije na zložljive roke, pri katerih ustvarjajo napetost karbonski napenjalni pasovi.

  9. Ali kupujete priznano blagovno znamko, nepoznano blagovno znamko ali prodajalec sestavlja lastno kasetno tendo?

  Pred nakupom kasetne tende je smiselno preveriti, kdo je njen proizvajalec. Pri lokalno sestavljenih tendah lahko potencialno naletimo na dve veliki težavi. Prvič, proizvajalec lahko spremeni nabavo svojih polizdelkov na podlagi tega, pri kom lahko dobi najugodnejšo ponudbo. To lahko v prihodnosti povzroči težave z razpoložljivostjo komponent, zaradi česar kasetna tenda postane popolnoma neuporabna. Drugič, če podjetje preneha poslovati, kje bi dobili servis ali potrebne nadomestne dele? V kolikor se odločite za priznanega proizvajalca te skrbi z lahkoto odmislite. Večina vodilnih blagovnih znamk nadgrajuje svoje produkte več let. To pomeni, da so izdelki preizkušeni in tehnološko dodelani. Druga prednost pa je ta, da če bi vaš lokalni trgovec v prihodnosti prenehal poslovati, vam bodo lahko za pomoč in svetovanje priporočili drugega na vašem območju. Najpogostejši primer, kjer pride do okvare ali menjave komponent na kasetni tendi, je raztrgano ali zbledeno platno. Lahko pa si preprosto želite terasi dodati nov kanček barve in to lahko storite z menjavo platna.

  10. Katere dodatne funkcije omogoča vaša kasetna tenda za teraso?

  Preden kupite kasetno tendo, razmislite, ali želite, da vključuje še kakšne dodatke. Naše kasetne tende lahko opremimo s številnimi uporabnimi in privlačnimi dodatki, ki še povečujejo udobje.

  • Vertikalni rolo: če iščete več kot samo zložljivo kasetno tendo, razmislite o namestitvi vertikalnega roloja, ki vam nudi zaščito pred nizkim soncem. Ta se odpre na spodnjem robu vaše kasetne tende za teraso in se uporablja kot senčnik.
  • Ogrevanje: razmislite o dodajanju ogrevanja, da povečate udobje na terasi tudi v hladnejših dneh.
  • LED osvetlitev: popolna za večerna druženja pod kasetno tendo na terasi.
  • Senzorji za veter: zaradi pogosto spremenljive narave vremena, so zelo nepredvidljive tudi povečane hitrosti vetra. Samodejni senzor za veter torej odpravlja težave s spremljanjem vremena – platnena streha se ob močnejših sunkih vetra preprosto zapre.

  Skratka, kasetne tende za terase ponujajo številne prednosti, vendar je pomembno, da pred nakupom upoštevate več dejavnikov. Tako lahko izberete popolno kasetno tendo za vaš dom ali podjetje. Ne pozabite raziskati trga, postaviti prava vprašanja in sodelovati z uglednim prodajalcem. Na ta način boste zagotovinil, da bo vaša kasetna tenda pravilno nameščena in bo brezhibno delovala tudi po preteku garancije.

  4.8/5 – (9 ocen)

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov    


    

   Dogovorimo se za sestanek