Dogovorimo se za sestanek


   


   

  Uporabni nasveti

  Koliko stane pergola? Od česa je odvisna cena pergole?

  bioklimatska pergola brustor b200xl

  Če ste kot jaz, vam je pergola izjemno všeč. Starodavna arhitekturna rešitev, katera je z razvojem tehnologije pridobila mnoge funkcionalnosti, ki nam lepšajo življenja. Pa vendar se sprašujete, zakaj toliko stanejo?

  Velika večina nas obožuje hiše z velikimi in prostornimi dvorišči, kjer vidimo potencial za prijetno bivalno okolje. Neskončno možnosti imamo, kako opremiti vrt, s čim dekorirati teraso, kako urediti okolico hiše. Sanjamo o tistem mestu »pod soncem«, ki bo primeren za idealno življenje, kjer se bomo počutili domače in se razvajali v udobju na vsakem koraku.

  Ko končno postanemo lastnik nepremičnine, ali pa pa se odločimo za novogradnjo, oziroma prenovo, se stvari začnejo dogajati, spremembe in odločitve so na nas. S pomočjo domišljije in pametnega načrtovanja pričnemo razvijati živ koncept ureditve tako notranjega kot zunanjega bivalnega okolja, narejenega po meri. Ta se z leti lahko spreminja, tako kot se spreminjajo naše potrebe, oziroma potrebe družine.

  Cena pergole

  Od česa je odvisna cena pergole?

  Pergola je zagotovo tisti dodatek k hiši, ki poveča življenjski prostor in mu doda mnoge funkcionalnosti. Uporabnost bo odvisna od višine investicije. To je dejstvo, ki ga ne gre zanemariti. “Pergola ni pergola” in cena bioklimatske pergole se razlikuje glede na več dejavnikov. Pustimo estetiko, saj gre za dizajnerske produkte in je popestritev izgleda in okolice hiše skoraj vedno zagotovljena. Bioklimatska pergola vam služi kot prijeten zračen prostor za sprostitev in uživanje v čudežih narave, kjer se nadihate svežega zraka. Slednje namreč kot generacija »zaprtih prostorov« vse bolj zanemarjamo.

  Če ste se odločili za tovrstno investicijo, sedaj iščete zagotovilo, da bo vaš nakup trajnosten in bo predstavljal dolgoročno dodano vrednost vašemu domu. Pred seboj imate tudi osebni finančni načrt in sredstva, s katerimi razpolagate. Znašli ste se v situaciji, ko iščete optimalno rešitev za vas. Toda, kako vedeti, katera odločitev bo zares optimalna? Tista, narejena zgolj na podlagi cene pergole zagotovo ne bo najbolj premišljena. Pomembno je, da bo vaš terasni nadstrešek služil svojemu namenu, skladno z vašim željam in pričakovanji. Tehnične rešitve, edinstvene lastnosti, dodatki in visokokakovosten material iz katerega je bioklimatska pergola izdelana, vplivajo na njeno ceno. Vzemite si torej nekaj časa za raziskavo trga in poiščite tisto razmerje med kakovostjo, funkcionalnostjo in ceno, ki ustreza vašim kriterijem in predvidenemu proračunu.

  bioklimatska pergola brustor b600 cabrio genial vgradna

  Kakšne so cene pergol?

  V množici ponudbe, v kateri se zlahka izgubimo, se cene pergol gibljejo od par tisoč in vse do nekaj deset tisoč evrov. V nadaljevanju zapisa vam predstavljam, katere so tiste ključne razlikovalne lastnosti (in posledično različni proizvodni stroških), ki pripomorejo, da so prodajne cene aluminijaste bioklimatske pergole istih dimenzij lahko tako različno oblikovane.

  1. Različni modeli pergol, različne tehnične rešitve

  Statična trdnost profilov

  Cena pergole ne sme biti glavni dejavnik pri odločitvi za investicijo. Pergole nižjega cenovnega razreda med drugim uporabljajo slabšo kakovost aluminija. Tanjša, kot je debelina sten profilov, nižji so proizvodni stroški in posledično tudi prodajna cena, kar pa prinaša tudi slabšo statično trdnost objekta. Naše bioklimatske pergole so narejene iz aluminijeve zlitine aluminij-magnezij-silicij, kar pomeni, da imajo višjo natezno napetost in trdnost. Debeline sten profilov pergol v naši ponudbi merijo do 6 mm, kar jih uvršča med najmočnejše na trgu. Bistveno nižja cena bioklimatske pergole ne pomeni večjega popusta, ampak slabšo kakovost vašega na novo ustvarjenega zunanjega bivalnega prostora.
  Cena pergole ne sme biti glavni dejavnik pri odločitvi za investicijo

  Nosilnost in tesnenje lamel

  Največja obremenitev, ki jo mora bioklimatska pergola prenesti pri zaprti strehi, je sneg. Poleg vetrne zaščite 6 Beufortov, je že osnovna nosilnost pergole v naši ponudbi vse od 160 kg/m² naprej, najkakovostnejše med njimi pa so bile testirane z obremenitvijo vse do 300 kg/m² (primerne so tudi za geografsko višje ležeče lokacije). Lamele se od modela do modela pergole zelo razlikujejo, zato je pred nakupom smotrno preveriti njen prerez in izvedbo. Na kakovost lamel vplivajo debelina profilov, komorne ojačitve in kakovost aluminija. Slednje se sicer lahko pri temperaturnih razlikah, s krčenjem in raztezanjem materialov, povesijo, kar vpliva na natančnost zapiranja in tesnenja strehe.
  skymatik lamele forte in blade

  Pergole v naši ponudbi imajo tako oblikovane lamele, da pri njihovem obračanju ne curlja voda na površino pod pergolo. Lamele imajo namreč narejene kanale za ujem vode, iz kjer teče v žlebove, nato pa po integriranih odtočnih ceveh v stebrih konstrukcije do izliva izven pergole. Prav tako imajo vse lamele zagotovljeno tesnenje. Tesnila so nameščena med lamelami in po obodu, kar omogoča optimalno zatesnitev.

  Edinstven model pergole v naši ponudbi je Brustor B250 XL, ki ima 21 cm široke lamele in vas odlično ščiti pred nalivi. Zaradi popolnega prekrivanja robov lamel ter tesnjenja preko tesnilne gumice direktno na žleb, nudi idealno zaščito pred močnim deževjem in preprečuje pretok hladnega zraka med lamelami in žlebovi. Hermetično zaprtje strešnih lamel ta model pergole uvršča med tiste, ki so primerne za zimski vrt.

  Integrirane rešitve in možnosti kasnejše nadgradnje

  Nekatere in nikakor ne vse pergole, vsebujejo predpripravo za naknadno vgradnjo integriranih zip screen rolojev, LED in RGB luči v konstrukciji, na žlebovih in v lamelah. Kaj pravzaprav to pomeni za vas? Iskreno, to dejstvo je pomembno, v kolikor vaš terasni nadstrešek dojemate kot živ koncept, ki se z leti lahko spreminja in dopolnjuje.

  Sama pergola namreč stane več kot običajen nadstrešek za teraso. Morda se vam bo v začetni fazi zdelo, da dodatkov ne potrebujete, ali pa boste naknadno ugotovili, da bi se radi zaščitili pred vetrom, močnim soncem ali pogledi sosedov. V kolikor pergola vsebuje predpripravo, to pomeni, da jo lahko kadarkoli v prihodnost povsem enostavno nadgradite, brez dodatnih posegov v konstrukcijo in morebitnih poškodb pergole. Pergole nižjega cenovnega razreda predpriprave običajno ne vključujejo.

  Na ceno pergole vplivajo različni dejavniki
  bioklimatska pergola brustor b150 XL led luči

  2. Edinstvene lastnosti za edinstvene uporabnike

  Slog pergole vsekakor vpliva na ceno pergole. Bolj kot so pergole dizajnersko in tehnološko napredne, višja je cena. Tukaj gre za razlike v dovršenosti izdelave, izgledu in funkcionalnosti. Detajli naših pergol so izpopolnjeni, brez vidnih vijakov in kovic, brez nepotrebnih tesnjenj s silikonskimi kiti in brez vidnih sidrnih pet. Podrobnosti naredijo razliko tako v kakovosti končnega produkta kot pri ceni. Vsi si želimo, da bo naša pergola tudi čez nekaj let še vedno videti kot nova.

  Nekateri modeli pergole v naši ponudbi imajo vgrajen sistem varnostnega zapiranja lamel “Safety STOP”, kar pomeni, da se ob morebitni oviri pri zapiranju lamel ustavijo, da ne pride do mehanske poškodbe. Motor pa imajo opremljen s sistemom za zaščito pred obrabo mehanskega sistema (AMS). To so naprednejše rešitve, ki jih najdemo na trgu tovrstnih senčil in prihajajo izpod rok Skymatikovih inženirjev.

  Kot zanimivost vam povem, da širina lamel ne igra bistvene vloge pri uporabnosti pergole, vpliva pa na njen izgled. Kakšen vam je ljubši, se odločite sami. Pomembno je, da ste seznanjeni, da na trgu obstajajo pergole, ki imajo različno široke lamele. Praviloma ta faktor naj tudi ne bi imel vpliva na ceno pergole. Pri Genialu vas spoznavamo s tremi različnimi družinami pergol s pomičnimi lamelami širine od 16 do 21 cm.

  Sedaj pa še ena sladka, ki ni tako pogosta na trgu in morda zanjo še niti niste slišali. Ste vedeli, da se lahko lamele pergole tudi popolnoma odprejo/zaprejo kot pri kabrioletu? Drsna streha deluje kot pomična streha v avtomobilu in omogoča čudovite poglede na nebo. Bioklimatska pergola BRUSTOR B600 (S) se, kot strešni modul lahko vgradi v nosilno konstrukcijo, bodisi iz kamna, lesa, železa, betona ali kakorkoli drugače. To je eleganten in funkcionalen dodatek, vendar bo vaši krasni pergoli tudi dvignil ceno pergole. Kako točno izgleda pergola “kabriolet”, si lahko pogledate na videu spodaj.

  Imamo pa tudi novost na trgu, to je popolnoma nova, inovativna pergola, ki prinaša edinstveno kombinacijo med fiksnim strešnim delom in strešnim delom s premičnimi lamelami. Tovrstna konstrukcija močno razširi uporabo vaše terase. S fiksnim strešnim delom lahko ustvarite pokrit prostor za shranjevanje vašega vrtnega pohištva ali z njim nadkrijete letno kuhinjo.
  hibridna bioklimatska pergola brustor b720 genial

  3. Dodatki za pergole in še več udobja

  Vrt vse bolj predstavlja sestavni del bivalnih prostorov in že dolgo ni več zgolj okras. Vsakdo si želi, da bi bil njegov kos zemlje urejen in funkcionalen. Seveda pa dodatki, ki omogočajo prefinjen slog in še več udobja, povečajo stroške vaše investicije. Toda, če že skrbno načrtujete in del proračuna namenjate v ta čudovit zunanji prostor, zakaj ne bi razmišljali, da bi bil popoln?

  Dodatek #1 - Grelci

  Ste za elegantno ogrevanje na terasi tudi v hladnejših dneh ter ob večerih? Grelci so odlična rešitev, ki pa imajo svojo ceno.

  Dodatek #2 - Pametno upravljanje Somfy

  Somfy je pametna zaščita pred soncem, ki lahko predvideva vse možne vremenske razmere, tudi ko vas ni doma. Upravljanje preko daljinskega upravljalnika ali s pomočjo pametnih naprav, je vključeno v ceno pergole in ne predstavlja dodatnega stroška. Lahko pa upravljanje tudi avtomatizirate s pomočjo senzorjev za veter, dež in sneg. Senzorje enostavno prilagodite svojemu življenjskemu slogu, kar pa seveda dodatno stane.

  Dodatek #3 - LED in RGB osvetlitev

  Gre za možnost vgradnje osvetlitve v okvir pergole in lamel. Izbirate lahko med svetili, ki svetijo neposredno ali posredno, navzgor in navzdol, linijsko ali točkovno in ustvarjate različne ambiente z RGB barvami. Vsaka izbrana osvetlitev predstavlja enoto zase in ima svojo ceno.

  Dodatek #4 - Integrirani ZIP roloji

  Izjemno kakovostno platno integrirano v pergolo vas ščiti pred močnim soncem, pregrevanjem oken in teras, pred vetrom, dežjem in radovednimi pogledi. Je serijsko motorizirano in na voljo v široki barvni paleti. Vgradnja je možna tudi naknadno. Vsekakor predstavljajo dodaten strošek in je le ta odvisen tudi od kakovosti platna, ki ga določen proizvajalec ponuja.

  Dodatek #5 - Zvočni sistem

  Zvočni sistem, ki je vgrajen v stebre pergole, omogoča predvajanje glasbe s pametnega telefona ali tabličnega računalnika prek povezave Bluetooth, USB in FM radia. Ravno tako predstavlja enoto, ki se doplača.

  Dodatek #6 - Zasteklitev

  Drsna zasteklitev pergole je prestižna in hkrati izredno funkcionalna rešitev, s katero boste pridobili dodaten prostor za sprostitev. Vzporedni sistem drsnih vrat je izdelan iz 6 – 12 mm debelega kaljenega lepljenega stekla in je bil posebej zasnovan za boljšo funkcionalnost in vzdržljivost.
  bioklimatska pergola brustor b200xl genial senčila krško
  Vsekakor je smotrno, da produkt spoznate pred nakupom. Poučite se o ključnih lastnostih, ki vplivajo na kakovost in si ga oglejte v živo, v kolikor je to le mogoče. Primož večkrat opomni stranke na nakupni proces novega avtomobila. Skoraj zagotovo (v večini primerov) ga opravite v salonu, prednosti in slabosti proizvajalca pa raziskujete že dalj časa pred tem, ravno tako kot različne modele. Za rabljen avtomobil ste se pripravljeni peljati več sto kilometrov daleč, da ga vidite na lastne oči, si ogledate podrobnosti, saj na slike “težko padete”. Iščete morebitne pomanjkljivosti, da se slučajno ne bi napačno odločili. Kako daleč pa ste pripravljeni iti za pergolo, na katero polagate upe, da bo brezhibno delovala in vas ščitila vsaj dve desetletji?

  Pogosta vprašanja

  Cene pergol na trgu krožijo od nekaj tisoč in vse do nekaj deset tisoč evrov. Višina investicije v bioklimatsko pergolo je odvisna predvsem od vaših želja. Cena je pogojena s številnimi različnimi dejavniki/dodatki, kot so: kakovost materialov, kakovost izvedbe, funkcionalnost in napredna tehnologija, velikost, struktura, zaključki in/ali izbrane barve, zastekliteve, različne možnosti osvetlitve, ogrevanje, izbor senzorjev, pametno upravljanje itd. Končna cena se lahko določi po posvetu in določitvi glavnih parametrov. Skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vaš projekt, katera bo optimizirana glede na vaš predviden stroškovni načrt.
  Na trgu senčil je veliko proizvajalcev pergol, od majhnih do zelo velikih podjetij, katera za svojo proizvodnjo uporabljajo različne materiale in tehnologijo. Končni produkti se zato bistveno razlikujejo (kakovost, funkcionalnost, izdelava, detajli itd.), cena pa lahko zelo varira zaradi različnih proizvodni stroškov. Tako kot pri vseh produktih na trgu tudi različni modeli pergol sodijo v različne cenovne razrede.
  Pri nas v ponudbi najdete le najkakovostnejše pergole svetovno priznanih proizvajalcev. Trenutno imamo v ponudbi 12 različnih modelov pergol, kateri sodijo v različne cenovne razrede. Pestra in široka izbira različnih modelov in dodatkov omogoča pravo izbiro pergole za vsak dom ali poslovni objekt.
  4.6/5 – (45 ocen)

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov    


    

   Dogovorimo se za sestanek