Dogovorimo se za sestanek


   


   

  Uporabni nasveti

  Zunanja rolo senčila – Spoznajte njihove prednosti!

  zunanji zip screen rolo brustor b1100c genial
  Spomladi komaj čakamo prve sončne žarke, vendar se kmalu zgodi, da je zunaj prevroče, da bi lahko res uživali na lepo urejenem balkonu ali terasi. Takrat pomislimo na hladno senco, v kateri bi se lahko res sprostili. Toda, kakšna senčila izbrati? Je vseeno, če želimo zasenčiti teraso, balkon ali notranje prostore? Preberite, kako vam lahko življenje spremenijo rolo senčila.

  Kaj je rolo senčilo?

  Platno screen roloja je narejeno iz steklenih vlaken in PVC ovoja, ki je odporno na vremenske razmere in je negorljivo. Pomembno je, da se ne krči in razteza pri različnih temperaturnih razlikah. Gre za zelo obstojno tkanino, ki je ni moč strgati in ne gori. Prav tako ne vpija vode in omogoča, da voda ves čas odteka.

  Material je različno gost in površinsko obdelan, da prepušča želeno količino svetlobe, toplote in zraka; hkrati pa varuje pred UV-žarki, vetrom, dežjem, umazanijo, žuželkami in neželenimi pogledi.

  Široka paleta materialov, vzorcev in barv omogoča, da lahko taka senčila umestimo v različne objekte, ki jih bodo tako funkcionalno in estetsko dopolnjevala.

  Rolo senčila je mogoče narediti v velikih dimenzijah, kar pomeni, da lahko z njimi senčimo velike površine, kot so steklene stene v moderni stanovanjski hiši.

  zunanji vgradni zip screen rolo brustor b1200c genial

  Kako se rolo senčilo montira?

  Rolo senčilo je primerno za različne objekte: zastekljene stavbe (poslovne ali privatne), balkone, lože, terase, verande, vrtne ute, zimske vrtove in nadstreške.

  Poseben sistem ves čas tkanino drži napeto v vodilih, po katerih se spušča in dviga ter se hkrati navija. Tkanina je navita v polkrožnih ali kvadratnih kasetah, ki se namestijo pod strop. Aluminijasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm se vgradi na zunanjo stran okna. Možna je vgradnja pred izvedbo fasade ali skupaj z vgradnjo oken – to je podometna vgradnja. Če je objekt že dokončan, potem je mogoča nadometna vgradnja.

  Dvigovanje in spuščanje senčila lahko upravljate ročno ali z elektriko – s pomočjo daljinskega upravljalnika ali stikala. Pri podometni izvedbi je možno upravljanje le z elektromotorjem.

  zunanji zip screen rolo brustor b1100c genial

  Zakaj se odločiti za rolo senčilo?

  Zaradi možnosti, da velikost rolo senčila popolnoma prilagajamo površini, ki jo želimo senčiti, je to prava izbira za različne bivalne prostore.

  Steklene površine

  Moderna arhitektura ustvarja velike, svetle prostore, ki imajo poleg visok stropov in odprtega tlorisa še ogromne steklene površine. Te je treba ustrezno zasenčiti, saj s tem:
  • nadzorujemo količino svetlobe v prostoru
  • blokiramo UV-žarke
  • preprečimo pregrevanje stekel in prostorov
  • ustvarjamo intimen prostor

  Zimski vrtovi

  Čeprav je zunaj sneg, lahko v svojem zimskem vrtu uživate v bujnem zelenju sobnih rastlin. Zimski vrtovi delujejo po principu tople grede – na soncu se zelo hitro ogrejejo in celo pregrejejo, ponoči pa hitro ohladijo. Da bi lažje nadzorovali svetlobne in temperaturne pogoje za rast rastlin in seveda, da bi ustvarili prijeten bivalni prostor, si lahko omislimo rolo senčila, ki ne zavzamejo veliko prostora, a imajo velik učinek.

  Nadstreški

  Ne glede na to, kaj varuje vaš nadstrešek, mu lahko rolo senčila dodatno pomagajo pri tej nalogi. Če jih namestimo med stebre, lahko z njimi ustvarimo stene, ki se odlično zoperstavijo tudi močnemu vetru, dežju, toči in mrazu.

  Balkoni in lože

  Oh, kako prijetno je poleti pustiti odprta okna in balkonska vrata! Zvečer rahlo zapihlja sapica, in končno se lahko ohladite. No, lahko bi se, če se ne bi ukvarjali z zoprnimi komarji in radovednimi sosedi. Tukaj lahko pomaga rolo senčilo, ki ne pusti, da bi vas napadale žuželke in vas skrije pred pogledi.

  zunanji solarni zip screen rolo brustor b1100c genial

  Prednosti, ki jih ima rolo senčilo

  Rolo senčilo je nesporna klasika v svetu senčil. Čiste, minimalistične linije in preprosta uporaba ga naredita najbolj univerzalnega za uporabo v katerem koli prostoru.
  • življenje na prostem postane doživetje,
  • omogoča vam dobro počutje v vsakem vremenu,
  • povezuje dom z okolico,
  • predstavlja trajnostno rešitev za senčenje.

  Za katere zgradbe so rolo senčila najbolj primerna?

  Zaradi elegantnega videza so rolo senčila primerna za poslovni objekt ali za dom. Namestijo se lahko na vsako zgradbo, še najbolj pa zasijejo, kadar dopolnjujejo sodobno arhitekturo čistih linij z velikimi zastekljenimi površinami.

  Z rolo senčilom spreminjamo zunanje in notranje prostore v oaze miru, kjer se boste počutili domače, svobodno in sproščeno. Svet je s senčili večji, obširnejši in povsem vaš.

  zunanji zip screen rolo brustor b1100c genial

  Kako vzdržujemo taka senčila?

  Pred nakupom kakršnih koli senčil se je o njihovem čiščenju in vzdrževanju pametno posvetovati s proizvajalcem, trgovcem ali z osebo, ki jih bo namestila. Včasih z nekoliko večjo investicijo dosežete več – recimo dobite antistatične ali podobne materiale, ki jih je bistveno lažje čistiti.

  V večini primerov je čiščenje senčil preprosto. Rolo senčilo lahko obrišete z metlico ali krpo za prah, na koncu pa uporabite vlažno krpo, če se je treba znebiti kakšne večje umazanije.

  Vsekakor v nobenem primeru ne smete uporabljati agresivnih čistil in jedkih snovi, ki bi poškodovale material in s tem tudi senčilo.

  Za nasvet o izbiri najprimernejšega načina senčenja se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljše rolo senčilo za vaše potrebe. Tako boste dobili rešitev povsem po svoji meri, s katero boste zadovoljni še leta in leta. Vaš dom pa bo bogatejši za nove bivalne prostore in dodatne uporabnosti le-teh.

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov    


    

   Dogovorimo se za sestanek