Dogovorimo se za sestanek


   


   

  Uporabni nasveti

  Izbrati pergolo ali tendo?

  kasetna tenda brustor b27 led luči lights

  Zakaj so tende pravo senčilo za vas? Ker...

  Terase, vrtovi in balkoni so zelo privlačna mesta za preživljanje časa, vendar pri njih hitro ugotovimo, ali so funkcionalni in ali je bivanje na njih dejansko prijetno. Preden se odločimo za nadstrešek, pergolo ali tendo, je treba razmisliti, kaj od prostora sploh pričakujemo:
  • bo to prostor za druženje ali kotiček za umiritev,
  • ga bomo uporabljali samo ob lepem vremenu,
  • potrebujemo več sonca ali več sence,
  • je mogoče na to mesto postaviti stalno konstrukcijo ali gre za nekaj začasnega,
  • bo ta prostor namenjen prehranjevanju, posedanju, športu, igram ali čemu drugemu.
  Ko vse našteto pretehtamo, šele lahko vidimo, kaj pravzaprav potrebujemo, da bo iz neizkoriščenega prostora nastalo nekaj prav posebnega.
  tenda brustor b27
  bioklimatska pergola skymatik linear genial

  Pergola

  Pergola je konstrukcija na stebrih, katere naloga je senčiti zunanji prostor. Velikosti, oblike in izvedbe pergol so lahko zelo različne, saj lahko imamo lesene, kovinske, pergole iz umetnih materialov ali pa kombinacijo naštetega.

  Pergole so tako poleg sodobnih materialov dobile nove funkcionalnosti: premične letvice in nekatere dodatke, ki dvignejo dodano vrednost zunanjemu prostoru.

  pergola za teraso cena najboljša

  Pri pergolah je zelo pomembna streha. Sprva so bile na njej nepremične letvice, občasno prerasle s kakšno plezalko. Izkazalo pa se je, da je treba pergolo nadgraditi, saj sodobni način življenja od nas zahteva veliko časa.

  Tistega prostega pa si želimo preživeti kvalitetno – ne da bi na terasi mežikali v popoldansko sonce.

  Uporaba in montaža

  Pergola je čudovit dodatek za teraso ali vrt. Montira se lahko samostojno ali pa se delno naslanja na obstoječe objekte. Je trajen objekt, ki poskrbi za zaščito pred soncem in vetrom, zaradi premičnih lamel pa se prelevi še v neprepustno streho. Tako na suhem ne ostane le vrtno pohištvo, pač pa tudi celotna zbrana družba.

  Prednosti

  Dovršen dizajn zagotavlja, da je pergola močna in vzdržljiva, kljub tej robustnosti pa lepa in elegantna. Poda se k vsaki arhitekturi, saj jo odlikujejo čiste linije brez vidnih vijakov ali žlebov. Sodobni proizvodni postopki omogočajo, da se pergole glede na obliko in videz povsem prilagodijo vašim željam. Njene največje prednosti so:
  • Z vrtljivimi in premičnimi lamelami poskrbite, da vas sončni žarki pobožajo zgolj toliko, kot si želite.
  • Bioklimatsko odvajanje toplote in zračnost terase.
  • Vodotesno in hermetično zaprto ostrešje, brez puščanja in zatekanja.
  • Integrirani žlebovi v stebrih in brezhibno odvajanje padavinskih voda.
  • Samostoječa konstrukcija ali vpeta v objekt.
  • Možnost izbire različnih barv lamel in konstrukcije.

  Vzdrževanje

  Kako očistim pergolo in lamele?

  Aluminijaste pergola niso zahtevne za vzdrževanje. Poleg brisanja prahu (pomislite na spomladanski cvetni prah) je dobro, če občasno preverite delovanje lamel in se prepričate, da na strehi ni prevelikih količin snega, listja ali odpadnega vejevja.

  Vse naše pergole so narejene iz najboljšega materiala in obdelane s samočistilnim zaščitnim slojem (kakovostnim premazom), vendar jih je treba, tako kot vse ostalo, vzdrževati, da so vedno videti dobro in pravilno delujejo. Zbrali smo nekaj nasvetov, da bo vaša streha svetila vse leto.

  Očistimo lamele?

  Streha ima največji vpliv zunanjih elementov, zaradi česar je bolj dovzetna za umazanijo, zlasti če je v senci dreves in rastlin. Sčasoma se bo na strehi nabralo različne umazanije. S tem lamelne strehe ne boste poškodovali, priporočljivo pa je, da je čista in brez ovir . Najboljši način za to je, da lamele popolnoma odprete in nato odstranite vejice in liste, ki bi lahko preprečili, da bi se lamele zaprle. Če obstajajo tudi kisle snovi, kot so ptičji iztrebki ali drevesni sok, takoj očistite, da preprečite poškodbe prevleke.

  Zahvaljujoč našemu čistilnemu kompletu Genial je čiščenje aluminijaste strehe razmeroma enostavno. Naloga se opravi v treh korakih:

  1. Očistite streho z milom in vodo.
  2. Z razmaščevalnikom odstranite trdovratne madeže in jih pustite, da se posušijo.
  3. Zaščitite lak: izdelek nanesite na krpo, namažite in pustite, da se posuši. Uporabite vsakih 6 mesecev na podeželju, vsake 3 mesece na urbanih območjih.

  Za komplet za čiščenje Genial nam pišite na info@genial.si.

  bioklimatska pergola brustor b200 xl genial zip screen rolo

  Tenda

  Tenda je senčilo, narejeno iz zložljive konstrukcije, zložljivih rok in prekrito s platnom. Njihova naloga je senčenje balkonov in teras. Poznamo klasične in kasetne tende – pri teh je tkanina varno spravljena v škatli, zato taka tenda brez težav preživi tudi slabo vreme in zimo.

  Uporaba

  Tende spominjajo na terase ob morju. To seveda ni naključje: celotna konstrukcija se namesti na steno zgradbe, kamor se po uporabi tudi pospravi. Tenda je zaščitena pred burjo, hkrati pa je varno spravljena, ko je ne potrebujemo.

  Zato je tenda odlična tudi za domačo rabo. Če senčenje potrebujete le občasno, hkrati pa si ne želite zakrivati čudovitega razgleda, je tenda prava stvar za vas. Lahko jo namestite na balkon ali teraso, kjer vas bo ščitila pred soncem, UV-žarki, hkrati pa bo preprečila pregrevanje notranjih prostorov.

  Prednosti

  Tenda je lahko že cenovno ugodnejša varianta senčenja od pergole, hkrati pa je njena konstrukcija praktično nevidna, ko je pospravljena. Tako ne vpliva na videz same zgradbe. Prav tako se pri tendah ni treba ukvarjati z masivnimi stebri, ki bi zakrivali pogled ali jemali dragocen bivalni prostor. Odlični materiali poskrbijo tudi, da vas ni treba skrbeti, če pade dež. Odlikujejo jo:
  • kompaktno ohišje z različnimi dizajnerskimi rešitvami,
  • 174 različnih tkanin in več kot 200 različnih barv okvirja,
  • tkanine iz recikliranih materialov,
  • kasetnim tendam lahko spreminjamo naklon od 0° do 90°,
  • preprosta dvotočkovna namestitev,
  • vgrajena LED svetila,
  • možnost popolne avtomatizacije delovanja.

  Vzdrževanje

  Da vas bo tenda razveseljevala še dolgo časa, ji je treba nameniti nekaj časa in pozornosti. Redno je treba z nje odstranjevati vejice, smeti in liste. Umazanija na tkanini lahko povzroči plesen, še posebej, če je v zraku veliko vlage ali pa če redno dežuje.

  Ptičje iztrebke in madeže lahko odstranite z vodo in blagim detergentom. Pri tem ne uporabljajte ščetk in krtač, ki lahko poškodujejo tkanino. Pred zimo, ko bi tenda počivala v kaseti, jo temeljito očistite, da vas bo na pomlad pričakala v najboljši formi.

  kasetna tenda brustor b27 genial
  Ne glede na to, ali boste za svoj dom izbrali tendo ali pergolo, boste pridobili nov dragocen življenjski prostor. Uživajte v njem, kajti življenje z neizmernim tempom drvi mimo nas in nam krade tisto, kar imamo najraje: druženje s prijatelji, kosilo z družino ali tiho posedanje ob sončnem zahodu. Izkoristite ta čas!

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov    


    

   Dogovorimo se za sestanek