Dogovorimo se za sestanek


   


   

  Uporabni nasveti

  Katero senčilo je primerno za vašo teraso?

  Izbira pravega senčila za vašo teraso je ključna za ustvarjanje popolne oaze na prostem. V Genialu smo za vas pripravili široko ponudbo, kjer se najdejo senčila za vsako teraso: kasetne tende, bioklimatske pergole, pergotende, senčna jadra in senčnike. Poglejmo, kaj pravzaprav vsaka od teh možnosti ponuja, skozi tri edinstvene prednosti in koristi za vas kot uporabnika.

  Tende so ugodno in praktično senčilo za vašo teraso

  Prednosti:
  • Enostavnost in mobilnost: Tende lahko zlahka odprete in zaprete, kar vam omogoča, da hitro in enostavno prilagodite raven senčenja na vaši terasi. Edinstveno jo dela tudi to, da z njo ne žrtvujete svojega pogleda za nekaj sence. Tenda je nameščena na zid, strop ali špirovce. To tudi pomeni, da lahko to senčilo za teraso pri selitvi preprosto odstranite in jo shranite ali premestite na drugo lokacijo.
  • Tenda je lahko zelo ekonomična in dostopna senčna rešitev: Končna cena je odvisna od različnih dejavnikov, vključno z velikostjo, materiali, dodatnimi funkcijami (kot so grelci, senzorji, LED luči itd.) in stroški montaže. Kako je oblikovana cena tende in kaj vse vpliva na njeno določitev, smo na razložili v našem blog zapisu. Ravno njena dostopnost je tudi ena njenih glavnih prednosti v kompleksnem svetu zunanjih senčil. V večini primerov je cenejša od permanentnih gradbenih konstrukcij, kot so pergole in klasični nadstreški.
  • Izdelava po meri: Nakup tende v maloprodaji, kjer so na voljo tipski modeli in dimenzije, je zastarel. Danes lahko tendo povsem ukrojimo po vaši meri, željah in potrebah. Nakup ne izgleda tako, kot da pridete v trgovino z oblekami, ampak kot da se z vizijo idealne obleke odpravite h krojaču. Z izbiro različnih oblik, modelov in platen (barve, vzorci, materiali) lahko izgled tende popolnoma prilagodite tako, da se ujema z zunanjostjo vašega doma in dopolni njegov videz (primer).
  Koristi za uporabnika:
  • Tako je napredna, da z njo nimate nobenega dela: Senzorji avtomatizirajo delovanje tende in s tem olajšajo uporabo senčila za teraso. Vsi dodatki in udobje gredo z roko v roki.
  • Privarčujete na porabi energije: Senzorji imajo izjemen doprinos – to je energetska učinkovitost. Tenda preprečuje pregrevanje zunanjih in notranjih površin. Odprta poleti preprečuje vstop sončne svetlobe v hišo in prihrani denar za hlajenje. Pozimi pa jo zaprite in izkoristili boste dodatno svetlobo in toploto sončnih žarkov.
  • Tende niso samo praktične, ampak tudi estetsko privlačne: S pravo tendo boste v svojem domu ustvarili krasen zunanji prostor, kjer se boste radi zadrževali, domačnost in udobje pa bo to senčilo za teraso popeljalo na povsem nov nivo. Opcijsko lahko na nekatere kasetne tende v naši ponudbi dodamo tudi vertikalni rolo. To je dodatno platno na sprednji strani kasetne tende. Na ta način senčilo za teraso nudi večjo zasebnost ter zaščito pred nizkim soncem.

  Bioklimatske pergole – senčila za teraso, pripravljena za vse 4 letne čase

  Prednosti:

  • Inteligentno senčenje: Bioklimatska pergola je senčilo, ki s svojim premičnim lamelnim sistemom strehe omogoča, da lahko precizno uravnavate količino sence in svetlobe na vaši terasi.
  • Trajnost: Bioklimatske pergole v naši ponudbi so izdelane iz trajnih materialov – izjemno kakovostnega aluminija debeline do 6 mm, ki lahko prenese različne vremenske vplive in dolgo časa ohranja svojo kakovost in funkcionalnost (njegova trajnost se meri v stoletjih). Pergola je kakovostno senčilo za teraso, ki predstavlja dolgoročno investicijo. Iz tega razloga svetujemo, da pametno načrtujete in se odločite za kakovosten/preverjen produkt, ki vas bo spremljal več desetletij. V našem razstavnem salonu imate v živo ogledati dve bioklimatski pergoli, ki trenutno predstavljata vrhunsko kakovost na tem področju.
  • Odpornost na vse vremenske vplive: Prostor na vaši terasi, ki ga ustvari to senčilo, ni zgolj podaljšek vrta, kjer je žar lahko v uporabi tudi ob poletni nevihti, marveč postane prava (družinska) oaza, kjer lahko preživljate čas čisto vsak dan v letu. Kako je svoj prostor pod soncem opremila mlada družina iz Krškega, si lahko preberete/pogledate tukaj.
  Koristi za uporabnika:
  • Naravna ventilacija (BIO – KLIMA): Bioklimatska pergola je senčilo, ki zagotavlja odlično naravno ventilacijo na vaši terasi. Tako kot druge bioklimatske arhitekture, tudi bioklimatske pergole temeljijo na izkoriščanju naravnih elementov, kot so sonce, veter in voda za doseganje udobnih in energetsko učinkovitih bivalnih prostorov. To omogoča bolj udobno in zdravo bivanje na prostem.
  • Energetska učinkovitost: Bioklimatske pergole lahko pripomorejo k zmanjšanju porabe energije za hlajenje doma v vročih prostorih, kar lahko dolgoročno prinese znatne prihranke. Z zmanjšanjem neposredne sončne svetlobe, ki vstopa v vaš dom, lahko pergole pomagajo ohranjati notranjo temperaturo bolj konstantno in udobno. Zagotovo je to senčilo za teraso, ki poveča kakovost bivanja na prostem, med drugim tudi zaradi boljše naravne ventilacije.
  • Več funkcionalnost: Poleg senčenja, ki ga zagotavlja bioklimatska pergola, vas lahko z različnimi dodatki, to senčilo zaščiti tudi pred dežjem, vetrom, snegom in mrazom.

  Pergotenda je senčilo za teraso, ki predstavlja odličen kompromis med pergolo in tendo

  Prednosti:
  • Minimalističen dizajn: Pergotenda ima platneno straho narejeno iz visoko kakovostne tkanine in je vpeta v objekt. Ima le dva nosilna stebra, zaradi česar je konstrukcija izjemno elegantna in omogoča panoramski pogled iz vaše terase.
  • Vrhunska ZIP tehnologija in preprosto odvodnjavanje deževnice: Senčilo za teraso, ki uporablja tehnologijo ZIP screen zaslona. To je sistem, ki z učinkovitimi napenjalnimi mehanizmi v stranskih vodilih ohranja platno tesno in enakomerno napeto. S teleskopsko nastavljivimi stebri individualno prilagodimo naklon strehe. Na ta način to senčilo za teraso lahko brez težav uporabljate tudi v dežju. Nagib 15 cm/m zagotavlja elegantno odvodnjavanje padavinske vode skozi žleb in v steber integrirane odtoke.
  • Možnost pokrivanja tudi večjih površin: Površina, ki jo želimo zasenčiti, je običajno največji omejitveni dejavnik, ko imamo v mislih nakup kasetne tende z zložljivo roko. Zaradi dveh stebrov in stabilne konstrukcije, ki so značilne za pergotendo, pa je le to senčilo za teraso primerno tudi za vse večje površine. Moduli se lahko sestavljajo in dosežejo velike dimenzije, ob enem pa so še vedno ne spraznijo denarnice.
  Koristi za uporabnika:
  • Izbira stopnje senčenja: Platnena streha na pergotendi je pomična, kar vam omogoča, da prilagodite količino sončne svetlobe, ki je želite. To prilagajanje poteka z motoriziranim sistemom preko daljinskega upravljalnika ali pametne naprave, kar omogoča enostavno upravljanje. Prav tako lahko izbirate med različnimi stopnjami prepustnosti svetlobe, odvisno od materiala platna. To senčilo za teraso hkrati omogoča tudi popoln vpad svetlobe v vaš dom, ko je zaprto.
  • Cenovna dostopnost: Pergotende so bistveno ugodnejše od bioklimatskih pergol in nekoliko dražje od kasetnih tend, hkrati pa proizvajalec na to senčilo za teraso jamči 5 let garancije.
  • Prilagodljivost: Prilagodite senčilo za teraso po svojih željah. Lahko se odločite za zatemnitveno LED osvetlitev v stebrih, stranskih nosilcih ali prečnem profilu, da bodo večeri še posebej udobni in prijetni. Možnost vertikalnega roloja, ki deluje na sončno energijo se lahko vgradi v pomični žleb pergotende in je najboljša rešitev za zaščito pred nizkim soncem. Če pa želite dodatno zasebnost pred pogledi firbčnih sosedov, odlično poskrbite tudi za to. Stranice pergotende lahko popolnoma zaprete z roloji zaslona ZIP in tako preprečite bočni veter.

  Senčna jadra so izjemno prilagodljivo senčilo za teraso

  Prednosti:
  • Senčilo za teraso izdelano po meri in primerno za vsak prostor (tudi tisti z »nepravilno« obliko): Zmogljiva tehnologija in kakovostna izdelava senčnih jader med drugim omogočata izjemne senčne rešitve na vaši terasi, katere sicer na videz skorajda ni mogoče izvesti, oziroma, kjer nobeno od ostalih zunanjih senčil za teraso zaradi tehnične narave ni mogoče namestiti. Največja površina, ki jo lahko zasenčite s senčim jadrom je 100 m/2.
  • Dinamično senčenje: Senčna jadra omogočajo prilagodljivo in dinamično senčenje, ki lahko hitro spremeni videz in funkcionalnost vaše terase. Upravljanje na električni motor je povsem enostavno, senzorji za veter pa poskrbijo za dodatno varnost in brezskrbno bivanje na prostem.
  • Estetska privlačnost: To senčilo prinaša edinstven in privlačen vizualni element na vašo teraso. Z izbiro tega senčila za teraso boste v svoj dom vnesli nekoliko morskega pridiha.
  Koristi za uporabnika:
  • Cenovna dostopnost: Senčilo, ki je v primerjavi z drugimi senčili, kot so pergole ali terasni nadstreški, običajno cenovno ugodnejša rešitev. Vendar pa lahko cena produktov na trgu zelo varira glede na kakovost izvedbe, material in tehnologijo. V naši ponudbi imamo senčna jadra SunFurl ® s preizkušeno tehnologijo iz vodnih športov, kjer so prisotni že več kot 45 let.
  • Kakovost in vzdržljivost: Senčna jadra v naši ponudbi so izdelana po meri iz visokokakovostnih materialov, ki so odporni na vremenske vplive, vključno s sončno svetlobo, dežjem in vetrom. To pomeni, da imajo ta senčna jadra daljšo življenjsko dobo, zahtevajo manj vzdrževanja kot tipsko narejena jadra, katera lahko kupite preko spleta ali v maloprodaji, predvsem pa zagotavljajo varno in udobno bivanje na prostem.
  • Dodatek edinstvenega in estetsko privlačnega elementa v vaš zunanji prostor: Senčna jadra, izdelana po meri, so idealna za tiste, ki imajo specifične potrebe ali želje. Izberete lahko velikost, obliko, barvo in material, kar omogoča popolno prilagoditev glede na vaše želje in potrebe. Senčilo za teraso, ki se lahko popolnoma prilega prostoru, ki ga imate na voljo in se ujema z vašim osebnim ali arhitekturnim slogom.

  Kamorkoli pogledate – senčniki in življenje na prostem so tu!

  Prednosti:

  • Mobilnost: Senčniki so pogosto lahko premični, kar omogoča prilagajanje sence glede na potrebe in smer sonca. To pomeni, da lahko senčilo za teraso premaknete tja, kjer ga potrebujete – na primer na balkon, ob bazen ali na vrt.
  • Enostavna namestitev: Za razliko od nekaterih drugih senčil, kot so pergole ali jadra – senčniki ne zahtevajo velike montaže, včasih niti ne strokovne pomoči. To senčilo za teraso je praviloma mogoče hitro postaviti ali odstraniti.
  • Raznolikost stilov in velikosti: Senčniki so na voljo v številnih slogih, velikostih in barvah, kar nam omogoča, da lahko oblikujemo različne zunanje prostore po vaših željah. Največji senčnik v naši ponudbi lahko zasenči površino dimenzije 49 m/2. Ta senčila za teraso med drugim tudi omogočajo LED osvetlitev in upravljanje na električni motor.
  Koristi za uporabnika:
  • Visoka kakovost materialov: Glatz, ki ima za seboj več kot 125 let tradicije, uporablja visokokakovostne materiale, ki so odporni na vremenske vplive in UV žarke. To pomeni, da bodo senčniki Glatz ohranili svojo barvo in funkcionalnost dlje časa, kar zagotavlja dolgotrajno zaščito in udobje.
  • Inovativna tehnologija: Glatz je znan po svoji inovativnosti, kar se odraža v naprednih funkcijah njihovih senčnikov. Nekateri modeli vključujejo nastavitve naklona in vrtenje okoli osi, kar uporabniku omogoča, da se senčnik prilagodi glede na smer sonca svojim potrebam.
  • Eleganten dizajn: Senčniki Glatz so estetsko dovršeni in ponujajo elegantno rešitev za senčenje na vaši terasi. Njihovi senčniki so na voljo v številnih stilskih in sodobnih oblikah, ki dopolnjujejo širok spekter zunanjih prostorov.

  Vaša terasa je vaš zasebni kotiček na prostem, kjer lahko uživate, se sprostite in se povežete z naravo. Pravo senčilo lahko to izkušnjo še izboljša. Pri Genialu vedno najprej skupaj z vami raziščemo vaše želje in potrebe, vizijo idealnega senčila. To je začetek novega prijateljstva, kjer se spoznavamo in začenjamo razumeti, česa si želite in kaj potrebujete. Ne glede na to ali iščete senčilo pod katerim se bodo vaši otroci varno igrali, miren kotiček za branje knjige ali prostor za prijetne piknike z družino, smo tu, da poslušamo in vam pomagamo poiskati najboljšo možno rešitev.

  Če potrebujete dodatne informacije ali nasvet, se ne obotavljajte stopiti v stik z nami ali nas obiskati v našem razstavnem salonu v Krškem. Z veseljem vam bomo pomagali poiskati popolno senčilo za vašo denarnico in teraso.

  4.9/5 – (8 ocen)

  Delite naprej

  Obiščite nas v razstavnem salonu

  Cesta prvih borcev 56, 8280 Brestanica

  Po predhodnem dogovoru.

  Dogovorimo se za sestanek

  Sproščen pogovor ob okusni kavi je koristen za medsebojno spoznavanje. Zato vas vabimo v udobje naše dnevne sobe, kjer bomo skupaj snovali ideje in ustvarjali genialne rešitve.

   Vaše ime in priimek

   Vaš elektronski naslov    


    

   Dogovorimo se za sestanek